ACCU-CHILL® BI
Systémy se spodním vstřikováním
Společnost Linde má in-line chladicí systém s názvem ACCU-CHILL
® BI. Tento systém se instaluje na mixéry, směšovače, tumbléry nebo dávkovací nádoby za účelem snížení teploty potravin.
Zařízení ACCU-CHILL
® BI společnosti Linde, lépe označované jako „spodní vstřikování“, snižuje teplotu pevných nebo kapalných potravinářských výrobků vstřikováním kapalných kryogenů v podobě oxidu uhličitého (LIC) nebo dusíku (LIN) do míchací nebo skladovací nádoby. Kryogen je regulován měřením několika parametrů, jako je viskozita výrobku, teplota a čas k dosažení požadované teploty nebo viskozity výrobku.
Například zákazníci z masného průmyslu použijí zařízení ACCU-CHILL
® „spodní vstřikování “ k dosažení přesné regulace teploty výrobků, jako je mleté hovězí a kuřecí maso, za účelem formování hamburgerů nebo nuget.